All for Joomla All for Webmasters

Kémfotón a BR95-ös gőzös

Értékelés:
(0 szavazat)

Ahogy a Facebook oldalon ígértem igyekszem beszámolni a marienbergi kirándulásról.

Az első hír ami a TT-s közönségnek fontos, hogy az Arnold már javában dolgozik egy gőzös kifejlesztésén, nevezetesen a BR95-ösön.

A mellékelt képek alapján már egészen jó állnak, ha valaki az elsők között szeretne hozzájutni, már el is kezdhet spórolni, hiszen az előzetes információk alapján 2015 karácsonyára a német boltok polcaira kerülhet.

Ha tippelnem kellene, a honi gyűjtők fája alatt is megjelenhet idén, hiszen az év végi hajrában szinte minden német modellbolt ingyenes szállítást szokott biztosítani a 100 Euró feletti vásárlások esetén, így akár a megjelenés másnapján már megérkezhet hozzánk is. Aki a szeretne egy ilyen mozdonyt, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen a várható ára úgy 210-240 Euró között várható.

A gyártótól kapott információk alapján a modell 126mm hosszú lesz, Next18-as (NEM662) dekóderfoglalattal, fehér színű első LED világítással (irányfüggő) valamit KK kinematikával lesz szerelve.
A kezdetben összesen hat variációban lehet kapni, ezek mind analóg mozdonyok leszenek, Ep.II. - Ep. V. szén-, valamit Ep. III. - Ep. IV. olajtüzelésű kivitelben. De nem lennék meglepődve, ha a modell bemutatását követően megjelenne a gyári digitális és vagy hangos kivel is, innentől pedig csak egy lépés lenne a különböző exkluzív modellek megjelenése, melyek akár füstgenerátort is tartalmaznak.

UPDATE!!! Tóth Gábor (MasTTertape) - VasútmodellTV.hu:

Tillig is el fogja készíteni ezt a modellt. Ismét egy párhuzamos fejlesztés, ki tudja mire jó, de az biztos, hogy a Tillignél erősen húzzák a szájukat. A Tillig fejlesztése azért fontos, mert a most már pár éve kapható BR84-es hajtására és főbb elemire fog épülni, lévén hogy ugyanaz a tengelyszám.

Tovább a kategóriában: « Drezda 1.rész