All for Joomla All for Webmasters

A megfejtés...

Értékelés:
(0 szavazat)

Korábban már írásomban próbáltam beazonosítani, egy teherkocsit, kerestem kutattam, fúrtam és faragtam.

A korábbi beszámolóra több ötlet is érkezett a Facebook-ra, lássuk őket sorban.

Így jár, aki vaterázik! ez egy sima startkészletes teherkocsi, értéke valóban csak pár ft. a leleményes eladó, aki vagy nem értett hozzá, vagy pedig nagyon is belerakott egy vasdarabot és adta el. Nyilván ezért nem licitáltak rá, mert sokak számára értéktelen "korcsról" van szó. Na de ez a "jó" a vaterában, hogy azért mindenki megtalálja benne a maga örömét. Ha neked tetszik, akkor becsüld meg. A fém kerekek mindenképp érnek benne valamit...

masTTertape

Síntisztitó kocsi lenne?? Az aljáról is készíthettél volna képet.

Kázmér Tóbiás

Én ragaszkodtam hozzá, hogy márpedig ez gyári jármű, mert az alja, és hogy láttam ilyet már, meg egyébként is. Nos alaposabban megnéztem az alján a furcsaságot, korábban fel sem figyeltem a ragasztónyomokra, meg ahogy nem csak egy pillantást vetettem rá, hanem vizsgálgattam, a kupakok festése is kezdett gyanúsnak látszani.

Nekiálltam, és megpróbáltam a kupakot leszedni, de nem jött le, ekkor megpróbáltam a rakományt eltávolítani, hirtelen egy reccsenés és a rakomány engedett. Rögtön észre lehetett venni a ragasztónyomokat, így most akkor summázzunk.

masTTertape-nek igaza volt, az Ő tippje jött be. Tényleg egy startos vagon, egyedileg módosítva, de hogy miért az sose derül ki, ha csak a korábbi gazdája nem mondja el.

Az én állításaim, miszerint ilyet láttam a vaterán csak eddig nem sikerült megvennem. Ezek szerint nincs kizárva, hogy ebből valaki csinált egy "házi" szériát, vagy ez a példány jelent meg újra és újra, a csalódott vásárlóktól "méreten aluliként" visszadobva.

Csökkentett-e ez valamit a szememben az értékén?! Nem! Azért vettem, mert megtetszett, most is tetszik, a rakomány meg főként, így ha nem is lesz visszaragasztva, a modulomon, valahol vissza fog köszönni az tuti.

De nézzük meg, hogy rosszul jártam-e anyagilag?!

Mint írtam a kocsi fillérekbe került szinte, egész pontosan 251 Ft.-ot adtam érte, a postát ne számítsuk, mert nem ez volt az egyetlen darab, így jelen esetben elhanyagolható.

Ha el akarnám adni darabonként:

  • BTTB kuplung 180 Ft.
  • Zeuke kuplung 100 Ft.
  • Fémkerék 180 Ft. /db
  • Kocsi műanyagkerékkel 300-400Ft. (Vatera)

Így ha jobban összeszámolom, akkor tulajdonképpen kifejezetten gazdaságos volt, nem is beszélve a tetszetős rakományról, mely épp a vagon színével harmonizál.

Lassan de biztosan a Facebook oldal is kezd éledezni, édemes oda is néha benézni, és lájkolni! Itt találjátok: Facebook oldalunk

Tovább a kategóriában: « Ezmiez?! A kezdetek... »