All for Joomla All for Webmasters

Sínen vagyunk!

Értékelés:
(0 szavazat)

Most szombaton ellátogattam a B.TT.B klub modul főpróbájára, mely bár nem kimondottan klubrendezvény a szó hagyományos értelmében, de remekül sikerült.

Elsőként szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ott lehettem. Teszem ezt azért, mert az összejövetel célja elsősorban nem az önfeledt móka, hanem sokkal inkább a két hét múlva esedékes TEMOFESZT-re való technikai felkészülés volt. Mivel ez elég fontos esemény a klub életében, akár be is zárkózhattak volna, hogy csak az illetékesek legyenek jelen, de ehelyett inkább örömmel láttak mindenkit aki kíváncsi volt a készülődés eme szakaszára.

Egyéb elfoglaltságom miatt mire megérkeztem a modulok 80% már lábon volt, így az összeállítás nehézségéről illetve a felmerült gondokról (már ha volt ilyen egyáltalán) nem tudok beszámolni. Az összeállított pálya két fejállomásból a köztük elhelyezkedő egy vágányos fővonalból állt, az egyik állomás végén egy plusz modul kapott helyett, hogy ide is ki lehessen tolni egy szerelvényt, a másik vége pedig egy hurokvágánnyal lett lezárva. A meghajtásról egy Roco Z21-es központ gondoskodott, mely bár funkcióját remekül ellátta, én nem mondanám 100-as megoldásnak. Most találkoztam elsőként a Roco ezen termékével, de nem ragadott magával, legalábbis engem biztosan nem.

Ugyanez nem mondható el a fiatal korosztályról, akikben magamat láttam kisgyerekként, csak míg engem az Fz1-es és a kapcsolópult fogott meg, addig őket a mobiltelefon, amin talán 10 perce még Facebook-oztak, de egy szempillantás alatt a mozdonyokat irányító csodaeszközzé változott.

Kár is lenne vitát nyitni erről, ez a jövő. Az egy más kérdés, hogy ki miként tekint erre az irányvonalra, saját véleményem egy későbbi írásomban fogom megosztani.
Visszatérve a főpróbára, picit nehezen indult be az első "kanyar", némi rövidzár vadászat, némi táp probléma, de hamar összeállt a dolog. Hamar felkerültek a mozdonyok az  asztalra gőzösöktől a dízeleken át, a villanyokig bezárólag minden megtalálható volt, a Fűtőház egy BTTB-s E94-essel képviseltette magát. Nem is gondoltam volna, de az E94-est meglátva az első kérdés mindenkitől ez volt: "Ez digitális?!"

Bevallom furcsa volt ez nekem, mert azt hittem, hogy mindenki rendelkezik ilyennel, de hamar kiderült, hogy inkább unikum a digi E94, mintsem megszokott látvány.

Az összejövetel nagyon jó hangulatban telt, sikerült többekkel hosszabban elbeszélgetnem a modellezés szinte minden területéről. Szó esett a terepépítéstől, vezérlésről, beszerzési kalandokról meg persze magáról a TEMOFESZT-ről, melyről sok apró érdekességet sikerült megtudnom.

Mellékelek egy pár fényképet, melyeket én készítettem, de előre is elnézést kérek mindenkitől a képek minősége miatt. Egy ezer éves kompakt géppel fotóztam, és a tornaterem fényei valahogy nem igazán kedveztek az öreg gépnek, és olyan de olyan zöldek lettek a képek, hogy egy fél napig állítgattam a fotófeldolgozó programmal míg legalább nézhetők lettek.

A találkozó úgy este 9 körül ért véget, pakoltunk, elköszöntünk majd hazafelé vettem az irányt.

Még egyszer szeretném megköszönni, hogy jelen lehettem, remek kikapcsolódás, és igen értékes tapasztalatszerzés volt a részemről.

Ha szeretnétek jobb felbontásban megtekinteni a képeket, akkor a Fűtőház Flickr oldalán megtehetitek (LINK). Itt a kicsinyítés nélküli 7MP-es fotókat találjátok.

Ha tetszett az oldal keressetek a Facebookon is (LINK) és lájkoljatok.

Tovább a kategóriában: « Vágányzár TEMOFESZT 2013 »