All for Joomla All for Webmasters

Sárga veszedelem

Értékelés:
(0 szavazat)

Ismét sikerült egy gyöngyszemet találni kedvenc aukciós oldalamon, egy sárga V 36-os formájában, ha érdekel mi a bajom vele, olvasd tovább!

Nézzük akkor át az aukció leírását:

"TT-s BR 103 DIESEL tolató mozdony
A képeken látható, karbantartott, kitisztított állapotban. Szépen fut, kis feszültségre is reagál. A festése mattabb a szokásosnál. Katalógus száma:02631, a IV. korszakból. A DR (német dem.) vasúttársaság mozdonya. 10500Ft"

Most pedig értékeljük:

A katalógusszám stimmel, az ár azonban rögtön szemet szúr. Egy hibátlan példánynál talán elfogadható lenne teljesen eredeti csomagolásban, bár akkor is soknak tűnik, de azok alapján amit a fénykép mutat erősen túlárazott.
Az, hogy a mozdony hiányos az csak egy dolog (gépház tetején a kis fekete bizbasz). De a további képeken azért érdemes elgondolkodni. Az eladó csak a matt festést jelöli meg, de arról nem szól, hogy vajon hová tűntek a pályaszámok, mert azok bizony a fotók tanulsága szerint hiányoznak. (Talán újrafestették?)

Aztán ha ezen túltettük magunkat ott az az ordenáré karc a vezetőállás tetején, ami szintén nem elhanyagolható sérülés, illetve a kasztni dőlésszöge mely az egyik oldalon passzos, a másikon eláll pár millimétert.

Ez mondjuk eddig nem kevés, de még egy észrevételt tettem. Lehet hogy én vagyok színvak, de a V36 / BR 103 szériából ha jól tudom a narancssárga színű került kiadásra piros alvázzal, a citromsárga pedig feketével. Nos ha ez az értesülés igaz (igyekeztem utánajárni, és katalógusban, mármint ami nekem megvan nem találtam), akkor itt valamiért vagy alváz vagy felépítmény csere történt, esetleg 2 darabból lett összefércelve. Remélem ebben tévedek, de ha nem, akkor ezt a darabot szintén nem ajánlanám megvételre.

Az aukció lapja: